Goda klassiska, Amerikanska brownies…
- 12 bitar
- 35 min
- Ugn: 175 grader
Ingredienser
- 50 g valnötskärnor
- 100 g smör
- 100 g blockchoklad (mörk)
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Ta en långpanna, 20 x 30 cm. Smöra eller lägg i ett smörpapper och låt det gå upp över kanterna.
- Hacka nötterna. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme och låt det svalna lite.
- Blanda ner ägg, nötter, socker, vetemjöl och bakpulver. Rör så att smeten blir jämn och bred ut i långpannan.
- Grädda i 175 grader mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Skär upp i bitar.
Går det bra att använda kakao istället för blockchoklad och i så fall hur mycket?
Detta är ju helt sjukt. Jag gör exakt som det står i receptet och använder en mycket mindre form än en långpanna…. det hjälper inte utan det blir fortfarande en väldigt tunn och rätt så osmaklig deg (brownie kallar ni det) Väldigt tråkigt och jag blir riktigt arg på hela sidan som är riktigt dålig och missledande. Snälla, gör sidan bättre, den är riktigt dålig för att vara en sida som dyker upp som en av dom första när jag googlar brownies. Ta bort den för helvete!
Tråkigt att höra… Jag vet inte vad som gått snett? Receptet på Amerikanska Brownies är uppskattat av många.
Låter du chokladen svalna ordentligt innan du blandar ner övriga ingredienser? Är den för varm sp så börjar bakpulvret reagera på en gång. Det behöver inte vara kallt men låt det stå lite extra och svalna.
Jag har gjort detta recept två gånger med perfekt resultat, har provat på olika chokladsorter. Sist japp och vanlig blockchoklad, blev sjukt gott. En riktig smakexplosion, prova ta vanliga jordnötter och/eller hasselnötter så får ni se på smakupplevelse 😉 Gjorde trippel sats, gångrade hela receptet med tre och la till ett ägg utöver de vanliga 6.
25 minuter var perfekt. allt beror ungen man har, eller hur?
Vänta, ska man smälta smöret och chokladen i samma kastrull samtidigt?
Det funkade för mig så jag antar att man ska göra det. 🙂
Bästa, har gjort dem 100 gånger, lika bra varje gång
Dom blev jättegoda! Klassisk smak men dom borde vara i ugnen i 20 minuter istället för 25 precis som ni andra sa. 🙂
Nu är det ändrat till 20 min. Tack skall ni ha:-)
god smak, men de blev ganska platta. Hade de också bara i ugnen 20 min och de blev inte torra.
Jättegoda! Hade dom i ugnen i 20 minuter istället för 25, dom blev perfekta!
Sega och goda, precis som brownies ska vara.