Banankladdkaka 4.75/5 (4)

Sätt betyg

Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.[print_this]

45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1-2 st mogna bananer (beroende på hur dominant banansmak du vill ha)

Tillagning:
1. Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.

2. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret.

3. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.

4. Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)

5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter och ta sedan ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering.

[/print_this]

Tips! Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

En reaktion på “Banankladdkaka”

  1. Mycket enkel och jätte gott, själv vill jag alltid ha en liten egen touch så jag tog lite romextrakt , inte så tokogt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *