Brownie cupcakes 3.5/5 (2)

Sätt betyg

De här underbart goda och kladdiga små brownie cupcakesen tar dig till sjunde himlen. De är mycket enkla att baka och tar bara en kvart i ugnen.

12 bitar
60 min
Ugn: 200/175 grader

  • 200 g hasselnötter
  • 175 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1.4 dl kakao
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
    Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta hasselnötterna gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
  3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
  4. Rör ner kakao, sirap och salt.
  5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
  6. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
  7. Placera ut formar i en muffins-plåt och fyll dem 2/3 med smet.
  8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.

Recept av Leila Lindholm

4 reaktion på “Brownie cupcakes”

  1. Finns det ett recept utan hasselnötter eller utan nöter alls? Jag är allergisk mot nötter 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *