Brownies med jordgubbar 4.5/5 (4)

Sätt betyg

Brownies med jordgubbar och vispad grädde.

  • 16 bitar
  • 60 min
  • Ugn: 175 grader

Ingredienser

  • 250 gram   mörk choklad, 70% kakao
  • 200 gram  smör, rumsvarmt
  • 3 dl  strösocker
  • 3 st  ägg
  • 1 dl  vetemjöl, 60 g
  • 1 dl  kakao
  • 0,5 tsk  bakpulver
  • 1 krm  salt
    Topping
  • 2 dl  vispgrädde
  • 10 st  jordgubbar

Gör så här

  1. Klä en ugnsform, cirka 23 x 23 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka de resterande 50 grammen av chokladen och spara till senare.
  3. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
    Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd även ner den hackade chokladen.
  5. Häll smeten i formen och släta ut den. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Prova gärna med en sticka, smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska heller inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.
  6. Skär brownien i rutor. Vispa grädden fluffig men inte för hård, och spritsa eller klicka den på brownierutorna. Dekorera med jordgubbar.

Recept: Mia Öhrn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *