Brownies mint de luxe 4.8/5 (5)

Sätt betyg

Annorlunda brownies med After Eight på.

60 min
16 bitar
Ugn: 175 grader

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram after-eight plattor, ca 12 st

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Sikta ihop alla torra ingredienser i en annan skål.

4. Dela after-eight plattorna.

5. Blanda ner äggsmeten och det smälta smöret i skålen med de torra ingredienserna. Rör om försiktigt, inte för mycket utan bara så mycket att ingredienserna går blandas.

6. Pensla en form, ca 20×20 cm, med smält smör. Klä formen med bakpapper även upp på kanterna. Pensla papperet med smält smör. Häll i smeten och bred ut den jämnt. Stick ner after eight bitarna jämnt fördelade i smeten.

7. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter. Låt kakan kallna innan du tar ut den ur formen. Skär kakan i bitar.

2 reaktion på “Brownies mint de luxe”

  1. Gjorde som Carola och smälte After Eighten i smöret, men tog dubbel sats och körde det i långpanna. Då tog det bara 20 min i ugnen. Perfekt och jättegott!

  2. Har provat detta recept några gånger nu och dessa kakor är alltid lika uppskattade. Framför allt av min 4-åriga dotter som annars är lite kräsen med bakverk. Dock tycker jag att det är svårt att få till det bra med After Eighten uppe på kakan, det blir lätt torrt och inte så snyggt. Provade därför att smälta ner After Eight-plattorna i smöret senast så att det kom med i smeten istället. Det blev jättebra! Kan rekommenderas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *