Chocolate Chip Walnut Brownies 3.67/5 (3)

Sätt betyg

Kock: Leila Lindholm.
En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet lärde jag mig när jag jobbade på franskt konditori. Det är helt grymt! / Leila

60 min
1 plåt
Ugn: 175 grader

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 6 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit kvalitetschoklad
  • 300 g valnötter
    Fudge glaze:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
    Garnering:
  • Valnötter

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

3. Blanda i kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

8. Låt kakan svalna.

9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.

10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

En reaktion på “Chocolate Chip Walnut Brownies”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *