Choklad brownies 4.33/5 (6)

Sätt betyg

Lättlagade brownies med choklad som alla tycker om!

45-60 min
24 bitar
Ugn: 175 grader

Ingredienser

  • 125 gram mörk choklad, 64%
  • 100 gram smör, rumstemperat
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 gram mörk choklad, 70%
  • 100 gram valnötter, grovt hackade
    Choklad sås
  • 2 dl mellan grädde
  • 130 gram mörk choklad
  • 20 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält den mörka chokladen (64%) i mikron.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Vispa äggen i en separat bunke.
  5. Arbeta in de uppvispade äggen i smeten lite i taget och sedan den smälta chokladen.
  6. Sikta kakaon, vaniljsockret och mjölet i en bunke och vänd ner i smeten.
  7. Hacka den mörka chokladen (70%) grovt och vänd i den och valnötterna i smeten.
  8. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form (ca. 24×24 cm) och grädda i mitten av ugnen i 30 min.
  9. Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.

Chokladsås

  1. Koka grädden i ett par minuter. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll på den varma grädden och rör till en jämn sås. Rör i smöret i såsen och servera såsen ljummen.

Notering: Du kan givetvis använda endast 70% mörk choklad…

9 reaktion på “Choklad brownies”

  1. Smeten var asgod, trodde det var därför det blev så lite kvar…haha. Men verkar som att andra också har reagerat på det. Fick ta den minsta plåten jag hade. Den står i ugnen nu men om man ska skära det i normalstora browniebitar kommer det nog att bli högst sex stycken.

  2. Hej!
    Jag provade receptet och det var INTE bra!
    Det blev inte brownies utan småbitar som var 5 mm breda!
    Jag tycker inte man ska göra dom här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *