Enkla brownies 3.75/5 (4)

Sätt betyg

Mycket lättlagade brownies.

  • 12 st
  • 45 min
  • Ugn: 175 grader

Ingredienser

  • 125 gram  smör
  • 125 gram mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,75 dl pekannötter

Tillagning:

  1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.
  2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter (macadmianötter är ett alternativ) och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.
  3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klara. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i ca. 12 stycken bitar. Servera gärna med starkt espressokaffe.

3 reaktion på “Enkla brownies”

  1. Dom vart inte som brownies ska vara, men goda. saknar det lite med chokladiga i den och den där smeten som ska vara ovanpå, men annars goda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *