Fudge brownies 3.67/5 (3)

Sätt betyg

En riktig läckerhet för alla chokladälskare! Enkla men väldigt goda…

16 st
45-60 min

175 grader

  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 100 g pekannötter

Tillagning:
1. Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad i en kastrull på spisen.

2. Vispa smöret mjukt och tillsätt socker och vaniljextrakt. Vispa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

3. Blanda mjöl och kakao i en skål. Sikta ner blandningen i smeten. Rör sedan ner den smälta chokladen och nötterna.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 18×30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 30-35 minuter.

5. Låt kakan svalna i formen. Skär kakan i ca 16 bitar när den har svalnat.

2 reaktion på “Fudge brownies”

  1. Nyss bakat dom här, men vart lite osäker eftersom jag inte visste hur den skulle vara. Men dom blev jättegoda! 🙂

  2. De här var enkla att göra. Jag plussade på 50 gram choklad och bytte ut pecannötterna mot cashew, de är ”lättuggade” och goda. Bredde också över en färdigköpt ”buttercream frosting” och kommer nog nästa gång att göra en chokladfrosting. För en nästa gång blir det ganska snart. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *