Hemliga brownies 4.38/5 (8)

Sätt betyg

Supergoda, hemliga brownies!

40 min
Ca 20 bitar
Ugn: 175 grader

  • 250 g smält smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 och 3/4 dl kakaoblandning (hälften ren kakao och hälften ”oboy”)
  • 2,5 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt


Tillagning:

1. Smält smöret. Vispa smält smör och socker i en bunke.

2. Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg. Tillsätt kakaoblandningen, rör för hand så att det blandas.Tillsätt vetemjöl, bakpulver & salt. Rör för hand tills det har blandats.

3. Häll all smet i en långpanna (ca 20×40) som är täckt av bakplåtspapper.

4. Grädda ca 25-30 min i 175 grader. Låt svalna innan kakan lyfts ur pannan för att skäras i bitar. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Tips! Man kan strö över nötter innan man stoppar in plåten i ugnen, tex hasselnötter eller valnötter.

 

31 reaktion på “Hemliga brownies”

    1. Det kan vi absolut tänka oss. Även en länk till Amelias sida. Det går dock inte att fina någon kontaktinformation till Amelia…

  1. Feedback till sedan och tips på hur du kan förbättra att sidan blir också användbar för nybörjare:
    Förklara mer utvecklat de olika stegen. Du har t.ex. Glömt och berätta var den ska vara i ugnen, längst ner eller i mitten. Förklara tydligare mått. Annars är sidan bra! Bra upplägg på sidan och sedan ser inte amatörmässigt utförd!

  2. Dom vart goda! 😀 Skulle dok bara göra halva receptet och råkade bara ta kakao så det blev rätt starkt och inte så sött.. Men blev jätte gott med vispgrädde till! ^^

  3. Enormt goda!
    Hela familjen älskar dom.
    Istället för nötter så smulade jag över digestivekex och det vart verkligen jätte gott!

  4. hej! Står det verkligen 13 dl kakao???låter ju sjukt mycket..vet du hur man gör gammaldags brownies? såna där som är som en sockerkaka fast chokladiga? svårt att hitta dåallt verkar vara kladdigt och krispigt Tack

  5. Provade att hälla smeten i muffinsformar. Det blev inte muffins.. Det blev suffléer, tyvärr sjönk ihop oxå

  6. Jag tycker inte alls att den var chokladig och till skillnad från tidigare kommentarer är det inte den godaste jag ätit. Får se om den går hem hos lillsyrran istället.

  7. Hm, läser kommentarerna och denna ska jag göra ikväll och bjuda på jobbet imorgon!
    Dock har jag väldigt lite oboy kvar, Kanske man kan dela upp 75% kakao och 25% oboy?..
    Det blir väl en gissning, tack för receptet, svårt hitta brownies recept utan blockchoklad 🙂

    1. Det går utmärkt att byta oboy mot kakao. Tänk bara på att oboy innehåller ganska mycket socker så man kan i så fall ta i lite extra. Sent svar! Hoppas de blev goda:)

  8. Gjorde halva satsen och gjorde som Tiggy och tog hälften Farinsocker. Och istället för oboypulver hade jag chokladpuddings-pulver! Det är förvånande gott att använda i bakning för otroligt saftiga kakor ! 😀

    Jättegott !

  9. Halå där! Har bara en fråga, blir det verkligen sådär ”chokladigt” om man har oboy i, eller försvinner dendär typiska chokladsmaken? Det blev lite konstigt formulerat, men tacksam för svar!

  10. Hej
    Vi har inte smakat än, men det verkar jättegod! Vi gjorde den randig och planerar att äta hela kakan, tack för tipset Sarah!

  11. Tyvärr blev det nja för mig. Tyckte de var lite tråkiga? Brownies ska ju ha massa gott glace och grejer på, det här var ju som en vanlig kladdkaka. Nä riktiga brownies ska det vara!

  12. Hade ingen choklad hemma så därför valde jag detta recept, och dom blev super goda! Hela familjen älskade dom, och ska nu baka dom för andra gången på två dagar!

  13. godaste brownies jag någonsin ätit! Bakade dessa tillsammans med två barn jag barnvaktar och dom ville aldrig sluta äta, riktigt lyckat!

  14. Jag och min pojkvän bakade dessa häromdagen för vi var så sugna på något gott och av en ren slump hittade jag denna sidan. Blev just detta receptet för att det var med kakao istället för choklad, vilket vi inte hade hemma. Vi åt upp varenda smula! De godaste browniesen jag någonsin ätit faktiskt och jag länkade till och med till det här receptet på min blogg!

    1. Det är ju lite hemligt att byta ut hälften av kakaon mot oboy.. Prova gärna egna hemliga varianter, Linda nedan verkar ju ha hittat en riktigt bra variant.

  15. Godaste brownien jag någonsin bakat! Mmmm! Härligt seg och knaprig.

    Bytte ut 1 dl av sockret till farinsocker och hade i 2 msk kaffe. NOM!

  16. Jag bakade dessa brownies (något modifierat recept) till en jobbfest och fick följande kommentar: ”How can you not be married Linda? If I were straight I’d marry you right now!” 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *