Johannas små kladdkakor 3.5/5 (2)

Sätt betyg

Johannas variant på kladdkaka utan ägg med lite mindre mjöl i muffinsformar. Blir mera ”chokladigt” och lite ”kladdigare”…

Ca. 10 portioner
45-50min
Ugn: 150 grader

  • 1 1/5 dl socker
  • 100 gram smör
  • 2 dl kondenserad söt mjölk.
  • 1/2 dl sirap
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 120 gram choklad.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker & margarin poröst med 1 msk mjölk.
  2. Blanda de torra ingredienserna & tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken. Vispa i minst 2 min.
  3. Häll i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca. 35-40min. Låt svalna!
    (Ett tips är att lägga kakorna i frysen. Mycket gott.)

Serveringstips
Färska bär, grädde, eller glass (eller alltihop).

2 reaktion på “Johannas små kladdkakor”

    1. Sirapen kan du blanda i efter att du har vispat ihop med de torra ingredienserna.
      Chokladen kan du antingen smälta eller hacka. Den rör du förslagsvis i det sista du gör.

      Tack för kommentaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *