Extra kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka 3.75/5 (4)

Sätt betyg

En underbar, klassisk men lite extra kladdig kladdkaka.

30 min
Ugn: 175 grader

  • 2 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • Ströbröd

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
  4. Blanda samman med resten av ingredienserna
    obs! Blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
  5. Strö en form och häll i smeten.
  6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
  7. Låt svalna och servera med grädde eller glass.

6 reaktion på “Kladdig kladdkaka”

  1. Underbar, gjorde min första riktiga kladd kaka baserad på detta recept och det blev perfekt!

    Ska använda detta recept i framtiden också¨!

  2. Jättegod! Snabb och lätt att göra, det är dock viktigt att den får svalna för det tar ett tag innan den blir kladdig, när man tar den ur ugnen är den ganska rinnande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *