Kladdkaka med choklad

Kladdkaka med mörk choklad 3/5 (2)

Sätt betyg

En väldigt smaskig kladdkaka för dig som tycker om kladdkaka med choklad.

Ugn: 180 grader

Ingredienser

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
    (minska mängden socker om du inte gillar så söta kakor)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Tillagning

  1. Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
  2. Rör samman torrvarorna i en bunke.
  3. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
  5. Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)
  6. Kyl kakan väl – chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.
  7. Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.

Tips

– Vill du ha ännu mera chokladsmak kan du prova att ha i 0.75 dl kakao i smeten.
– Du kan givetvis och servera med favorittillbehör såsom vaniljglass eller vispad grädde och färska bär osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *