Kladdkaka utan ägg 3.86/5 (7)

Sätt betyg

En mycket god och lättlagad kladdkaka utan ägg.

Ca. 10 portioner
45-50 min
Ugn: 150 grader

  • 2 dl socker
  • 50 gram smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  3. Vispa socker & smält smör poröst med 1 msk mjölk.
  4. Blanda de torra ingredienserna & tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken. Vispa i minst 2 min.
  5. Häll i smord & ev. bröad form. Grädda mitt i ugnen i ca. 35-40min. Låt svalna!

Serveringstips
Färska bär, grädde, eller glass (eller alltihop).

79 reaktion på “Kladdkaka utan ägg”

  1. Helt okej recept! MEN ta inte 2 dl mjöl – 1 dl räcker gott! Och snåla inte med kakaon. Jag behövde inte ha min inne i 35 minuter. 15-20 räckte för mig. Blev en god kaka, men inget slår ju äkta kladdkaka gjord på ägg 😉

  2. Hejsan jag la till två ägg i receptet det blev super gott haha mmm rätt ner i magen bara alla våra gäster älskade det och de kommer tillbaka imorron 😀
    Hej då från Erik och Rojin på Roslagstullsbacken

  3. eftersom jag är vegan bytte jag ut mjölken mot vatten och smöret mot rapsolja, blev förvånadsvärt gott faktiskt, uppskattade mkt!

  4. Gjorde denna idag men utan bakpulver då jag inte hade hemma. Men ska definitivt ha igen, min var däremot inne i ca 20 minuter. Blev härligt kladdig 🙂

  5. Tre tips för vuxnare och lyxigare kaka:
    1. 35-40 min i ugnen är alldeles för länge om man vill ha den kladdig. 20 räcker. Annars blir det sockerkakekonsistens.
    2. Minska mjölet, halvera sockret, dubbla kakaomängden.
    3. Prova med lite chili och färsk ingefära i, och använd havssalt.
    PS. vatten istället för mjölk funkar i nödfall.

  6. Eftersom jag inte var sugen på en kladdkaka med mycket kakaosmak idag så tog jag endast 2 tsk kakao och en tsk extra vaniljsocker sen lite kanel i. Blev gott faktiskt!:D

  7. Bytte ut mjölken mot lätt creme fraiche och tog en dryg extra matsked kakao!

    Rekomenderas varmt om man gillar den sådär härligt seg och geggig!!! Kanonalternativ om man inte har ägg hemma:)

  8. Kanon god! Är en riktig kladdkakefan så var väldigt skeptisk men äggen var slut hemma så gav denna en chans.
    Kommer definitivt göra denna igen, hela familjen älskade den! Kladdig, bra konsistens och supergod smak!

  9. Är inte mkt för kladdkaka men den här blev god, hade i lite extra margarin och kako och det var tur eftersom den skulle annars bli för smaklös för min del 🙂

  10. Tusen takk for oppskrift. Denne skal jeg prøve å lage glutenfri, håper den blir like god som den høres ut som:)

  11. Det blev ju en chokladkaka, inte kladdkaka! Sjukt besviken. Den smaka knappt choklad och var inte alls kladdig!

    1. Ojdå!
      Läste fel, första kvarten råkade ugnen vara på 250 grader!!! Men nu är kakan inne i ugnen på rätt grad, jag hoppas bara på att det inte gjorde något… :S

  12. asså , satte det smälta smöret i frysen så att det skulle kallna snappt, jag vill bli klar så fort som möjligt. SPÄND!!

  13. Jag fattar inte, är det bara jag som är dum i huvudet?

    Först ska man vispa socker och margarin pösigt. Det har jag gjort (antog att de menade smöret när de skrev margarin)

    Sedan ska man smälta smöret, blandae de torra ingredienserna osv…

    Det finns ju inget margarin i receptet, ska man vispa smöret med sockret eller smälta det med mjölken?

    1. Oj! Det hade blivit lite fel i receptet och jag förstår mycket väl att det var förvirrande. Nu har jag återigen förtydligat och jag hoppas att receptet går att följa nu. Det är trots allt en mycket god kladdkaka utan ägg!

  14. Tjo brä, vad händer yuo? Smeten var god och när kladdkakan var klar var det ännu godare. Dock blev den lit kladdig men det heter ju kladdkaka! 😀

    Rekomenderas!:)

  15. Det här var en riktig besvikelse! För mycket mjöl och för lite mjölk! En riktigt dålig konsistens… 🙁 men man har ju olika smaklökar! 😉

    1. Det var bara smeten som var äcklig, men sen när vi smakade kakan var det som om himlen öppnade sig! Rekommenderas 😀

  16. Något jag glömde tillägga var att det vart ett bra resultat även fast jag endast använde 1 matsked mjölk totalt. Alltså behövs inte 1 hel dl mjölk för att göra kladdkakan 🙂

    1. Det kan man absolut ha. Tänk bara på att oboy innehåller socker. Man kan justera mängden kakao och socker för att hitta rätt blandning:-)

  17. Provade på detta recept pga att jag ej hade ägg. Det rolig var att jag dessutom hade EXAKT en matsked mjölk kvar i kylen. Detta recept var lixom .. godsend, haha.

    Dessutom ersatte jag kakao med O’boy, eftersom jag ej hade kakao. Glömde dock sänka dosen socker, så det vart lite för sött. Men väldigt gott ändå!

    Rekommenderat!

  18. Har gjort kakan med havremjölk! Både ägg- och mjölkfri!!! HURRA! Ena sonen är allergisk mot ägg och andra mot mjölk! Äntligen något hembakat som båda kan äta och som dottern (som tål allt) tycker är jättegod!!! Tack för receptet!/ Josefin

  19. Hej och hå!

    Vi hade inte heller ägg hemma, eller kakao för den delen heller! så det vart en egen liten variant på dit fin fina recept utan ägg. Det blit en vaniljkladdkaka med mörktoblerone! Super smarrigt! rekomenderas starkt! vid önskemåls kan ev receptet ges ut,

  20. Hej!
    Det blev en jätte god chokladkaka! Jag och min kompis la i lite mörk choklad och extra kakao.. 😉 MUMS!
    Vi hade inne den i ca 30min och den blev super smarrig!

  21. Tack! Ska prova den här med eleverna i hemkunskap i morgon. Vi kan inte baka med ägg på grund av allergi. Hoppas det blir bra!

  22. Just nu är kakan i ugnen och det lukar jätte gott. Den var enkel att baka och smeten var super god 🙂 Vi hade inga ägg hemma så det här receptet var perfekt! Rekomenderas.

  23. Detta verkar kul jag haar alltid älskat att baka jag ska noh prova…

    Tack snälla för receptet!♥

  24. Har precis gjort denna shokolättekage å väntar på att den skall bli klar. 10 min kvar.. Synd att jag läste kommentarerna, efteråt. Kanske borde man inte haft så mkt mjöl som receptet säger..

  25. Tog O´boy och mindre socker, blev toppenbra. Blanda i mosade tomater så får ni en riktigt fin smakupplevelse och smörj formen med cocos! Jummy

    1. Det kan man absolut ha. Pröva dig fram! Kaffe tycker jag personligen är gott, men då brukar jag ha både kaffe och kakao:-)

  26. Åh vad god den blev, tack så mycket för bra recept! Vi hade inga ägg hemma men det fungerade alldeles utmärkt.

    1. hej nettan jag prövade o den vart super god jag har gjort den flera gånger helt fantastisk. du kanske har lagt för mycket mjöl eller så har något gott snett, men alla har ju olika smak också, pröva igen !! :))

      KRAM

      1. jag och min bror som är 10 båda gjorde helt fel först med socker i stället för salt men sedan när vi testade igen så blev det bra den smakade gott och tror att vi ska pröva och göra det igen! ja tycker absolut att äggalergiker ska äta denna kakan. själv är jag inte allergisk men vi gjorde denna för vi hade inga äg! det var den första kakan som jag har gjort i hela mitt liv. Men den blev faktist bra. receptet var enkelt och mycket lätt att förstå! vi bjuder familjen på detta och de tyckte att det var en delikatess! så jag rekomenderar detta för dig som inte gillar eller är alerisk mot ägg. detta var jätte gott
        KRAM steffi 😀

  27. Jag brukar ha lite extra mjölk i och någon matsked sojamjöl, kladdkakan blir lite kladdigare men håller sig ändå mjuk!

  28. Receptet blev superbra! Man saknade inte äggen överhuvud taget. Jag gjorde även muffins av den och det blev 11 st. ganska stora.

  29. Min fick stå inne i över 50 minuter, det kan bero på att jag inte hade någon springform! Men god annars enkel och snabb!

  30. Tack för ett jättebra recept som kommer sparas. Jag gjorde dock som ett par andra här, nämligen bara 1 dl mjöl och mer kakao (jag tog 5 msk). Dessutom brukar jag snåla med sockret så tog drygt 1 dl (1,2 för att va exakt:)..) Tog ej tid på kakan, men gissar jag bara hade den inne runt 20 min. Den var så hiiimla god:)

  31. Jag använde m-blockchoklad och smälte den i 1/2 dl grädde det funkade bra men jag hade nog för stor form så ett nytt försök nästa gång det e fikadags…

  32. Jag använde bara receptet som grund eftersom jag inte hade ägg hemma och sällan bakar utan det. Dethär receptet funkade toppen som bas men blev svårt att använda eftersom det var för mycket mjöl i för min smak.. Gillar även när det är mer ”chokladigt” och lite ”kladdigare”…

    Tog
    1 1/5 dl socker
    100 gram smör
    2 dl kondenserad söt mjölk.
    1/2 dl sirap
    1 1/2 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    1/2 msk vanliljsocker
    1/2 dl kakao
    120 gram choklad.

    Gjorde muffins som blev outstanding.

  33. Jag tog;
    1 dl socker
    1 dl ljus sirap
    0.5 dl smör
    1 dl vetemjöl
    1 msk bakpulver
    4 msk kakao
    1 dl mjölk

    Gjorde muffins som stod inne i 175 grader i ca 15 min.

    Blev supergott! Kladdiga och krispiga på ovansidan pga sirapen!

  34. usch,,Absoluuut ingen höjdare, jah smakade på Degen, den vad för Mycket salt & Smakade bara mjöl. !!!

    Absolut , ————————– = Minus!

    Btw : Ha i en halv dl vatten oxå ! Då blir den jätte bra! 😀

  35. Gjorde samma justering som Sanne, med väldigt bra resultat (Mao lite mindre mjöl och dubbelt så mkt kakao)
    Bra kaka när man vill baka äggfritt!

  36. Jag blandade i typ 1 dl hallon till och det fick en jätte bra och frisk smak. Uppskattades av barnen i alla fall! 🙂

  37. Ganska okej, men väldigt mycket mjölsmak och för lite chokladsmak. Så nästa gång jag gör den blir det nog till att ha riktig choklad i och lite mindre mjöl!

  38. Den godaste kladdkakan jag någonsin ätit! Blivit mycket uppskattad av gäster. Det är min favorit fr.o.m. nu 🙂

  39. Jag gjorde denna kakan fast jag tog 4msk kakao istället för 2 och tog bara lite mer än 1 dl mjöl istället för 2 och den blev perfekt. Jag smakade knappt skilland på den och vanlig med ägg i. tummeupp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *