Kladdkaka

Kladdkaka utan mjöl 4/5 (4)

Sätt betyg

En mjölfri variant som chokladälskare definitivt inte kan motstå – ett bra recept för glutenintoleranta men också för alla som letar efter  en riktigt kladdig chokladkaka.

Ca 15 bitar
Ugn: 175 grader

Ingredienser

  • 200 g chokladkaka, halvsöt med minst 42 % kakao
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor

Tillagning

  1. Kläm fast bakpapper i botten av en springform och smörj.
  2. Bryt sönder chokladkakan i bitar och smält den i vattenbad.
  3. Smält smöret efter hand i den varma chokladen.
  4. Vispa äggulorna med hälften av sockret och rör ner i chokladsmeten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan gradvis i resten av sockret.
  6. Fortsätt vispa tills smeten blir styv och blank.
  7. Vänd ner äggvitesmeten i chokladsmeten och blanda försiktigt.
  8. Grädda i cirka 40-45 minuter eller tills en sticka känns torr.

Observera: den här typen av kakor pöser upp i ugnen och kollapsar när man tar ut dem. Kakan blir lite knaprig på kanterna men kompakt och mycket ”chokladig” i mitten. När den kallnat är den bara 2-3 cm tjock.

5 reaktion på “Kladdkaka utan mjöl”

  1. Fantastisk god kladdkaka med härligt frasig skorpa och ett perfekt krämigt innanmäte. Glöm inte att sätta i bakplåtspapper, springformen kan läcka. Jag ströade med kokos och det blev pricken över i:et.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *