muffins-utan-agg

Muffins utan ägg 3/5 (1)
3/51

Sätt betyg

Muffins utan ägg är ett gott muffinsrecept som tillagas av fiberhusk och en klassisk muffinssmet. Inom 45 minuter har du äggfria blåbärsmuffins att bjuda på.

  • Under 45 min
  • Ugn: 225°C.

Ingredienser

Äggersättning:

  • 1 1/2 dl hett vatten
  • 1 1/2 tsk fiberhusk

Häll hett vatten över Fiberhusk (skal av indiskt loppfrö). Vispa kraftigt med elvisp så att du får in mycket luft och smeten blir klumpfri.

Blåbärsmuffins:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g smält margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 dl frysta, otinade blåbär
  • lite socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.
  3. Vispa ut äggersättningen med smör och mjölk innan den blandas med de torra ingredienserna. Vänd försiktigt i blåbären (spar några till garnering). Fördela smeten i muffinsformar. Strö några lättsockrade blåbär på toppen.
  4. Grädda i 18-20 minuter.
  5. Njut dem varma, gärna med en klick smör.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *