En enkel och snabblagad kladdkaka. Mycket god![print_this]
30 minuter
ca. 8 portioner
- 2,5 dl socker
- 2-3 msk kakaopulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 kryddmått salt
- 2 ägg
- 75 gram smör
- 2 dl vetemjöl
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, ägg, och salt.
3. Rör ner det smälta smöret och blanda i vetemjöl till sist.
4. Häll ner smeten i en smord bakform (eller teflon).
5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min.
6. Låt kakan svalna. Skär upp den och servera gärna med lite vispad grädde.
[/print_this]
Tips! Krossa några hallon i smeten (färska eller frysta), hallonen ger ett riktigt sting till kakan.
Riktigt god smet. Väntar på resultatet. Är iaf bra om man blir sugen på något snabbt.