Sockerkaka utan ägg 4/5 (3)

Sätt betyg

En enkel och god sockerkaka utan ägg.

  • Ca 1 timme
  • Ugn: 175 grader

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • ev. rivet citronskal av ½ citron

Utrustning du behöver:

  • 1 st sockerkaksform
  • elvisp

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser.
  3. Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll sedan i den kalla mjölken. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ den i ugnen.
  4. Grädda i ugn 175 grader ca 40 minuter tills sockerkakan är torr inuti
  5. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.

En reaktion på “Sockerkaka utan ägg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *