En väldigt enkel och omtyckt kladdkaka från Arla.
Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen.
Ca. 14 portioner
Ugn: 150 grader
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- florsocker
Till servering:
- Vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
- Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Tips:
Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.