Klassiska chokladmuffins är gott men dessa har också bitar av både vit och mörk choklad. Supergott!
- Ca 15 min.
- 15 små eller 10 stora
- Ugn: 200 grader
Ingredienser
- 150 gram smör
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 50 gram mörk choklad (70 %)
- 50 gram vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas.
- Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
- Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
Oh, vilka goda muffins!