Mycket lättlagade brownies.
- 12 st
- 45 min
- Ugn: 175 grader
Ingredienser
- 125 gram smör
- 125 gram mörk choklad
- 2 st ägg
- 2,5 dl socker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1,75 dl pekannötter
Tillagning:
- Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.
- Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter (macadmianötter är ett alternativ) och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.
- Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klara. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i ca. 12 stycken bitar. Servera gärna med starkt espressokaffe.
Mycket gott, men jag använder valnötter istället.
Dom vart inte som brownies ska vara, men goda. saknar det lite med chokladiga i den och den där smeten som ska vara ovanpå, men annars goda!
Riktigt bra recept det här! Enkelt och gott…