Johannas variant på kladdkaka utan ägg med lite mindre mjöl i muffinsformar. Blir mera ”chokladigt” och lite ”kladdigare”…
Ca. 10 portioner
45-50min
Ugn: 150 grader
- 1 1/5 dl socker
- 100 gram smör
- 2 dl kondenserad söt mjölk.
- 1/2 dl sirap
- 1 1/2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 msk vaniljsocker
- 1/2 dl kakao
- 120 gram choklad.
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker & margarin poröst med 1 msk mjölk.
- Blanda de torra ingredienserna & tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken. Vispa i minst 2 min.
- Häll i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca. 35-40min. Låt svalna!
(Ett tips är att lägga kakorna i frysen. Mycket gott.)
Serveringstips
Färska bär, grädde, eller glass (eller alltihop).
Alltså jag fattar inte vart dom där 120 g chokladen och vart den 1/2 dl sirapen ska vara ? 😮
Sirapen kan du blanda i efter att du har vispat ihop med de torra ingredienserna.
Chokladen kan du antingen smälta eller hacka. Den rör du förslagsvis i det sista du gör.
Tack för kommentaren!