En väldigt smaskig kladdkaka för dig som tycker om kladdkaka med choklad.
Ugn: 180 grader
Ingredienser
- 100 gram smör eller margarin
- 100 gram mörk choklad
- 2 ägg
- 2 msk ljus sirap
- 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
(minska mängden socker om du inte gillar så söta kakor)
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
- 1,5 krm salt
- 1 krm bakpulver
Tillagning
- Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
- Rör samman torrvarorna i en bunke.
- Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
- Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)
- Kyl kakan väl – chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.
- Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.
Tips
– Vill du ha ännu mera chokladsmak kan du prova att ha i 0.75 dl kakao i smeten.
– Du kan givetvis och servera med favorittillbehör såsom vaniljglass eller vispad grädde och färska bär osv.