En supergod brownie av Tina Nordström.
- 16 bitar
- 60 min
- Ugn: 160 grader
Ingredienser
- 250 g mörk choklad
- 250 g smör, rumstempererat
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 2 dl mjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 st valnötter, påsar a 140 g
Topping: - 100 g philadelphiaost
- 100 g vanligt smör, rumstempererat
- 1 dl florsocker
- 1 st citron, skal från
Garnering: - hyvlad choklad
Tillagning:
1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät.
2. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar.
4. Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna och hyvla choklad över.
Ett recept från: Expressen – Tina Nordström
Helt helt UNDERBAR! Mäktig chokladsmak, perfekt kladdig/tung och helt underbart med den syrliga cheesecakekrämen ovanpå för att bryta av chokladsmaken. Citronen gör den ganska feta krämen fräsch och så läskigt god!
Ett superrecept!
Jag använde Lindts 70%-iga choklad. Jag upplever att det är den bästa chokladen att baka på. Ger alltid perfekt resultat.
Rekommenderar varmt denna kaka (som vi gjorde som en tårta i en rund form med 26 cm diameter).